off

Inspiratiedag 2019

Na de succesvolle inspiratiedagen van 2017 en 2018 organiseren wij op zaterdag 12 oktober weer een Inspiratiedag en blijven we deze keer heel dicht bij het alledaagse.

We willen daarmee instemmen met onze paus Franciscus, die zegt: ‘God kun je nergens ontmoeten als je Hem niet éérst ontmoet in de gekwetste, beledigde en beschadigde mensen (zeg maar alledaagse) die je op je weg door het leven ontmoet.’

Voor deze dag hebben we een boeiende spreker: Alain Verheij (1989), schrijver, spreker, blogger en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij is theoloog en bijbelwetenschapper en studeerde aan de universiteit van Leiden. Een jaar geleden verscheen zijn boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21 e -eeuwer kunt leren van de bijbel’. Verheij is lid van het Theologische Elftal van Trouw en is regelmatig te horen als radiocommentator bij de KRO/NCRV.

Dan zijn er twee rondes met verschillende werkwinkels o.a. verzorgd door de inleider n.a.v. zijn voordracht. Verder wordt er met deelnemers gezongen o.l.v. Wilma Wieringa, gaat Leo Mesman op zoek naar waar we God vinden in ons leven van alle dag, Nico Smit confronteert belangstellenden met shockerende, controversiële en misbruikte bijbelverhalen, Ko Schuurmans wijst de weg naar nieuwe en oude rituelen die een diepere betekenis geven aan het alledaagse en Jan Verbruggen gaat het gesprek aan n.a.v. de verhalen van een vrijwilliger bij slachtofferhulp en iemand die zich inzet voor een schone aarde.

We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof. De inspiratiedag is in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerweg 267, enkele stappen vanaf het station. De dag begint om 10.00 u en wordt om + 15.30 u afgesloten. Meer informatie vindt u in de folder.

Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden: Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans, Nico Smit en Jan Verbruggen

Zie het evenement voor de precieze data en tijden.