off

Ineke Deutekom-Broersen

I

neke

Ineke werd geboren aan de Sportlaan 3 in Tuitjenhorn als oudste dochter van Joop en Jopie Broersen-van der Berg. ze hadden een liefdevol, hardwerkend gezin. Haar ouders hadden een bedrijf, zaadhandel Broersen, waar zij en ook de andere kinderen van jongs af aan al meehielpen.

Ze had op jonge leeftijd al een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een karaktereigenschap waarmee ze de rest van haar leven opviel.

In 1969 trouwde ze met Johan Deutekom en het jonge stel settelde zich in Schagen, waar ook hun drie kinderen Peter, Marjoke en Rik werden geboren. In 1978 keerde het gezin terug naar Tuitjenhorn waar ze in de Kuiperstraat gingen wonen.

Haar man Johan runde jarenlang een Fiat garage in Schagen en Ineke was de drijvende kracht achter de Bowling Schagen, waar ze 43 jaar sturing aan heeft gegeven. Een altijd druk, hardwerkend, maar mooi leven. Samen met Johan heeft Ineke enorm genoten van het skiën in Oostenrijk en hebben ze mooie camperreizen gemaakt, enorm genoten heeft ze ook van haar 11 kleinkinderen en haar familie. Iedereen was altijd welkom. Het echte leven, zo zei Ineke, zit hem echt in de kleine dingen, in het dagelijks leven. Daar genoot ze nog het allermeest van. Dat Ineke mogen ruste in vrede.