off

Marie Tesselaar-Kruijer

M

arie

Marie is geboren op 8 januari 1938 op de Koorndijk in Tuitjenhorn. Ze kwam uit een gezin van 9 jongens en 3 meiden. Helaas overleed naar jongste zus met 9 maanden en zo werd zij de jongste spruit van het gezin. Ze kon goed leren maar Oma Kruijer kon haar thuis niet missen in de huishouding en ging ze thuis aan het werk.

Op 20-jarige leeftijd kreeg ze verkering, na 3 jaar trouwden ze en gingen in Koedijk wonen waar 3 kinderen geboren werden. Later verhuisden ze naar Sint Maarten. Daar werd de laatste geboren.

Ze was erg muzikaal, ze speelde piano en had een grote passie voor zingen. Ze zat op het kerkkoor en ging daar altijd met veel plezier naar toe. Dat heeft ze heel lang volgehouden, ook toen ze niet meer goed uit haar woorden kon komen, met zingen ging dat wel. Later zong ze met regelmaat liedjes van vroeger mee op haar manier, dit hield ze vol tot haar dood.

Ze was erg zorgzaam, bij ziek en zeer stond ze klaar met een geraspt appeltje. Deze zorgzaamheid sloeg ook wel eens over naar bezorgdheid. Als de kinderen later na het stappen te laat thuiskwamen werd dat niet op prijs gesteld.

Nadat het thuis niet meer ging vanwege haar dementie ging ze wonen bij woonzorggroep Samen in Nieuwe Niedorp, daar heeft ze 4 ½ jaar gewoond.

Na haar dood was er opluchting, omdat het voor haar voorbij was. Ze had geen pijn meer en ze is altijd tevreden is gebleven.

Je bent altijd een lieve moeder en oma geweest, tot het einde aan toe. Rust zacht en doe de groetjes aan pap en Mark.