off

Ina Strooper-Borst

I

na

Moge er in God volop licht zijn voor: Ina Strooper-Borst

Ina is geboren op 14 januari aan de Dorpsstaat in Tuitjenhorn in een gezin van 8 kinderen. Ze groeide op op een boerderij en daar was het aanpakken geblazen.

Ze had graag willen doorleren, maar was nodig op de boerderij of bij familie als er iemand werd geboren.

In 1958 trouwde ze met Ris en had genoeg aan haar eigen gezin, waar 5 kinderen geboren werden. Ze hield veel van reizen, maar kreeg vader Ris vaak niet mee.

In 1985 kochten ze het huis van opa en oma Borst, weer terug op haar geboorteplek. De kinderen vlogen uit en ze kreeg meer tijd voor haar hobby’s, handwerken, fietsen, de tuin en helpen met de schapen.

Niet alles was rozengeur en maneschijn. Het overlijden van Edith en later Ris was een grote klap. Ze pakte het leven weer op met behulp van haar gezin en vrienden.

Nadat ze haar heup brak werd het steeds moeilijker om het huis en de tuin bij te houden. Ze kreeg hulp, maar wilde niet afhankelijk zijn. Verhuizen naar St Jozefpark viel haar zwaar. Ze wist dat het beter was, maar ze miste de ruimte om haar heen.

Na verloop van tijd kreeg ze het er naar haar zin. Na weer een heupbreuk en ziekte werd ze nog minder mobiel totdat ze op bed belande. Er was steeds 1 van de kinderen of kleinkinderen bij haar, wat nog mooie gesprekken met elkaar gaf.

De koek was op, een mooi leven gehad, ze zou het zo weer overdoen. Ze wilde naar Ris. Goede reis, het is goed zo.