off

Nieuws van het Parochiebestuur

De kogel is door de kerk, we mogen beginnen met de restauratie van de buitenkant. De subsidie van de provincie was al een tijdje rond, maar afgelopen maand kwam dan toch het verlossende “ Ja” van het bisdom. Bouwbedrijf  Pronk uit Warmenhuizen gaat het geheel verzorgen. Ze zijn min of meer gespecialiseerd in dit soort werkzaamheden. Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling opdat we nog vele jaren vieringen kunnen vieren in dit prachtige gebouw.

Het kerkenpad is voorzien van stalen rijplaten en het is de bedoeling dat de steigers eerdaags geplaatst worden. Vervolgens worden de westkant, zuidkant en toren gerestaureerd. Het metselwerk, muurlood, houtwerk, de kooromloop, de toren, de dakbedekking, klokkenstoel, loodwerk, bliksembeveiliging, het natuursteen. Kortweg alles wordt meegenomen, gevoegd, gecontroleerd, hersteld en geschilderd.

De provincie betaald 40% van de kosten en verders is er bij de vorige restauratie van de kerk geld gereserveerd voor deze komende restauratie.

De zomer laat zich nu al gelden en ook de voorgangers gaan met vakantie. Bedankt voor jullie goede vieringen. Het is iedere keer toch maar weer goed verzorgd en je merkt dat er veel aandacht aan is besteed. Pastor Paul Vlaar is bereid gevonden om Pastoor Tilma eén keer te vervangen tijdens zijn vakantie. Zondag 11 augustus gaat Pastor Vlaar voor.

Fijne vakantie,

Namens het parochiebestuur,

Elma Veldboer- Beemsterboer