off

Arie Ruigrok

A

rie Ruigrok

Arie is geboren in Noordwijk aan Zee, als oudste voelde hij zich erg  verantwoordelijk voor zijn broers en zussen, vooral nadat zijn moeder overleed toen hij veertien was.

Op dansles leerde hij zij vrouw Clara kennen en samen zijn ze naar Tuitjenhorn verhuisd i.v.m. zijn baan als onderwijzer.Hier zijn hun vier kinderen geboren. Als directeur van de Mavo heeft hij naast het onderwijzen ook menig kind en ouder met advies bijgestaan.

Hij heeft voor deze kerk als vicevoorzitter veel restauraties begeleid en de glas in lood ramen met veel geduld en passie gerestaureerd.

In Nieuwe Niedorp heeft hij 20 jaar les gegeven op het seminarie om buitenlandse priesterstudenten Nederlands te leren en de Nederlandse cultuur en gewoontes bij te brengen.

Toen zijn kleinkinderen werden geboren stond hij ze met raad en daad bij. Hij heeft met allemaal een eigen, speciale band opgebouwd.

Helaas liet zijn gezondheid hem in de steek en kon hij niet meer thuis wonen. Eerst in Den Koogh en later in Magnushof werd hij liefdevol verzorgd. Hier was ook de liefdevolle band tussen hem en Clara overduidelijk te zien. Op 29 december is Arie op 80 jarige leeftijd overleden.